Sůl s popelem
HIMALÁJSKÁ SŮL S POPELEM Z PÁLENÍ DŘEVIN A BYLIN – pro každodenní použití při vaření, sůl do koupele
Sůl a popel jsou smíchány v poměru 0,5 kg Himalájská sůl mletá a 1 vrchovatá lžíce popela. Vzniká tak jedinečná substance, která umožňuje doplnění základních prvků pro fungování života a přináší léčivou esenci jak lépe realizovat své věci tady na Zemi a ctít cykly a změny v našich životech. Konečné produkty jsou pro větší účinost energetizovány v pyramidě.
ESENCE
Nabízím 5 ZÁKLADNĆH druhů SOLI S POPELEM, které používám denně ve své kuchyni.
- Oáza – jedle, šalvěj, levandule
- Země – jabloň, borovice, yzop
- Jiskra – hrušeň, vinná réva, oregano
- Vítr – borovice, švestka, verbena
- Balance – ořech, smrk, třezalka
Dále nabízím 6 INSPIRUJÍCÍCH druhů SOLI S POPELEM.
- Regenerace – modřín, třešeň, růže
- Jasné vidění – jedle, líska, chrpa
- Krok důvěry – pelyněk, smrk, habr
- Flexibilita – provensálské koření, javor, hloh
- Rescue – osika, kozlík, ostružina
- Fénix, znovuzrození - cedr, datle, pelyněk
Směsi vznikají pálením dřev a bylin z našeho sadu v původní indické nádobě “Kadai”. Vzniklý popel přidávám do Himalájské soli a při ručním míchání se napojuji na esenci směsi a dostávám informace, podle kterých si pak můžete vybrat sůl pro vaše použití.
Balení a složení
- Pro každodenní použití při vaření – obsah 320 g – 249 Kč
- Pro každodenní použití na dosolování jídel u stolu – obsah 120 g – 119 Kč
SLOŽENÍ: Himalájská sůl růžová mletá, popel z pálení dřevin a bylin, léčivé informace Platónských těles
Sůl patří mezi ty věci v naší kuchyni, které používáme denně. A proto bychom si měli dopřát velice kvalitní soli. Jedním z dobrých způsobů, jak solit je používání Himalájské soli s popelem z pálení dřevin a bylin.
Růžová Himalájská sůl, která je nazývaná “bílé zlato” obsahuje 84 přírodních složek a minerálů, které jsou nezbytné pro naše zdraví a to včetně hořčíku, draslíku, vápníku, sodíku, fosforu a železa. Typické růžové zbarvení je důsledkem malého množství oxidu železa (rzi). Zinek, selen, jód a měď jsou v soli přítomny ve stopovém množství. Obecně je tedy himalájská sůl považována za zdravou sůl, protože neobsahuje žádné chemikálie ani aditiva a protože jde o přirozeně se vyskytující substanci.
Popel poskytuje základní prvky, které potřebuje každý den pro opravu našeho těla. Když pálíme dřevo a uhlík vzniká popel, který obsahuje důležité minerály. Je potřeba je doplňovat denně – Draslík, Vápník, Fosfor, Hořčík – bez nich by naše tělo nemohlo dobře fungovat.
Bohužel v našem “moderním” jídle už nejsou tyto minerály a informace zcela zastoupeny. Právě pro tyto cennosti si dříve lidé dávali každý den popel do jídla, čistili si s ním zuby, používali ho na hnojení své zahrady (hlavně zeleniny, bylin).
Draslík – je nezbytný pro funkci svalů, mozku, nervů, kostní morek, pokožku, žaludeční a střevní sliznici, ledviny, játra.
Vápník – podporuje činnost veškerých svalů a to i srdečního, nervový systém, udržuje zdravé a silné kosti, osteoporózu, zmírňuje poruchy trávení, snižuje krevní tlak.
Fosfor – je důležitou složkou kostí a zubů, společně s vápníkem, důležitý pro správnou funkci mozku a nervů, udržuje rovnováhu mezi kyselinami a zásadami v tělních buňkách a tekutinách, přináší světlo.
Hořčík – symbol “klidu a míru”, přináší uvolněnost tkání, orgánů, pomáhá při bolestivém svalovém napětí, např. v týlu, šíji, ramenou, má protikřečový účinek, dobrý pro činnost nervů a svalů, podporuje účinek inzulinu, aktivuje enzymy pro výrobu energie v buňkách, posiluje trávení.
Zajímavé
Účinek používání popela na naše zdraví můžete také zhlédnout na tomto odkazu:
- JAK NASTARTOVAT DLOUHOVĚKOST – 1. díl
www.youtube.com/watch?v=DfXHVOE6DBY